La UTCCB És reconeguda com a centre de psicologia sanitÀria i clÍnica
 

La Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de la UAB (UTCCB) ha estat reconeguda com a Centre de Psicologia Sanitària i Clínica pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un dels principals centres especialitzats en crisis i trauma que rep aquesta mena d'acreditació a Espanya.

Precisament, el proper 10 d'octubre, el Dia Mundial de la Salut Mental d'enguany estarà dedicat als primers auxilis psicològics, als que la UTCCB ha dedicat el seu curs MOOC en Primers Auxilis Psicològics a Coursera, amb més de 100.000 estudiants inscrits i en dedicarà una primera edició en anglès a finals d'octubre.

 

Font: Àrea de Comunicació i de Promoció

La Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de la UAB (UTCCB) ha estat Centre de Psicologia Sanitària i Clínica pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un dels principals centres especialitzats en crisis i trauma que rep aquesta mena d'acreditació a Espanya. D'aquesta manera, la psicologia de crisis, trauma i emergències queda reconeguda com a part dels centres de psicologia sanitària i clínica oficialment acreditats. El reconeixement arriba a més a un centre ubicat en una universitat, on l'actualització i la qualitat de l'activitat del centre es beneficia de la sinergia amb l'activitat acadèmica pròpia de la Facultat de Psicologia.

La UTCCB, que dirigeix Ingeborg Porcar, professora del Departament de Psicologia Social de la UAB, és un dels primers centres d’abordatge integral en trauma, crisi, estrès i conflictes que es constitueix al territori espanyol. Actua en l’abans, durant i després de situacions crítiques, tot realitzant assistència directa, activitats de formació, assessorament i recerca. Fundat el 2010 per un grup de psicòlegs d'emergències, el 2011 s'integra als Serveis i Projectes Estratègics en Psicologia (SiPEP) de la Facultat de Psicologia de la UAB.

Entre d'altres objectius, el centre vol facilitar que qualsevol persona, família, empresa, organització o administració que s'enfronti a un incident crític pugui obtenir recursos, assistència i assessorament immediats, altament eficaços i individualitzats, permanentment actualitzats pel que fa a procediments i bones pràctiques, i basats en evidències científiques.

Aquest reconeixement permetrà que la UTCCB pugui esdevenir el Centre de Crisi de la Universitat Autònoma de Barcelona i consolidar els seus serveis assistencials i combinar-los amb les activitats pròpies de recerca, aplicant, en l’àmbit de les crisis i el trauma, models d’altres centres de la UAB.

 

Informació relacionada:

 
 
 
La UTCCB ha estat reconeguda com a Centre de Psicologia Sanitària i Clínica pel Departament de Salut de la Generalitat.
 
Enllaços de interès:
 
Veure nota de premsa (PDF) de l'Àrea de Comunicació i de Promoció
   
Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
   
Accés al curs MOOC de Primers Auxilis Psicològics a Coursera
 
Canal Youtube
Twitter (@UTCCB)
Linkedin
Facebook
Flipboard
 
 
     
     
 
 
— SOBRE LA UTCCB  
— TAMBIÉN PUEDE SEGUIRNOS EN:
 
El Centro de Crisis de Barcelona (UTCCB) es el Centro de Intervención, Formación e Investigación en crisis de la Facultad de Psicología de la Universidad Autónoma de Barcelona.
 
Centro de Crisis de Barcelona
Campus UAB - Facultad de Psicología.
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Barcelona. 900 10 15 80.
 
  TWITTER
 
  LINKEDIN
 
  FB
 
 
Ver en Twitter  
 
Ver en Facebook  
 
     
 
Usos de la página   Política de Privacidad   Prensa            
© Crisis Center of Barcelona - UTCCB (SiPEP - Universitat Autònoma de Barcelona)